van interview tot levensboek

stap 1

wat is uw verhaal?

In ieder geval begint elk verhaal met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin we uw wensen en mijn mogelijkheden bespreken. Behalve dat het belangrijk is om goede afspraken te maken is het natuurlijk ook van belang om te kijken of er een ‘klik’ is. Ik kom namelijk zo even uw leven binnenwandelen en er zullen wellicht onderwerpen ter sprake komen die misschien persoonlijk zijn. Wederzijds vertrouwen is dan ook een belangrijke voorwaarde voor het slagen van dit project. U kunt ervan uitgaan dat ik zorgvuldig omga met uw verhaal.

stap 2

Interviews

Mag ik dan vervolgens aan de slag, begint het proces met de interviews. Het aantal is geheel afhankelijk van wat u wilt vertellen. Reken bij een ‘volledig’ levensboek op een minium van vijf interviews.

In ieder geval zal elk interview ongeveer twee uur duren, aangezien daarna de aandacht makkelijker verslapt. Daarnaast zullen de gesprekken worden opgenomen die uiteraard na het voltooien van het boek worden gewist.

Na ieder vraaggesprek werk ik meteen de tekst uit. Op deze manier heeft u altijd zicht op wat er in het boek komt te staan en kunt u eventuele wijzigingen meteen doorgeven.

p

Veel is mogelijk

Het kan zijn dat u alleen een periode in uw leven beschreven wilt zien. Dus ik werk ook met alle plezier aan een portret aan de hand van twee interviewsessies. 

Naast het maken van een levensboek met uw eigen verhaal schrijf ik graag over uw bedrijf dat een jubileum te vieren heeft, uw gezin waar u trots op bent of over u als echtpaar omdat jullie iets bijzonders hebben gedaan/meegemaakt. En wat dacht u van een herinneringsboek als eerbetoon aan iemand die u dierbaar was?

Bekijk gerust ter inspiratie een paar voorbeelden van boeken die ik eerder heb gemaakt.

p

Welke vragen kan ik verwachten?

Dit varieert van welke schoolvakken u leuk of stom vond en op wie u als eerste verliefd was. Tot welke normen en waarden u belangrijk vindt en welke veranderingen u in de huidige samenleving toejuicht of juist niet fijn vindt.  Om het overzicht te bewaren staat per afspraak zoveel mogelijk één thema centraal. Uiteraard bepaalt u helemaal zelf wat er in het boek komt te staan.

p

Kan ik tijdens het proces stoppen?

Mocht het toch niet bevallen, bied ik bij uitgebreide levensboeken twee uitstapmomenten aan. Vanwege de geïnvesteerde tijd, breng ik bij ieder moment wel een bepaald percentage van het totaalbedrag in rekening.

stap 3

uw eigen levensboek

Wanneer de teksten geschreven zijn en u hierover tevreden bent, begint het volgende leuke onderdeel van het project: het vormgeven van het boek. Ik maak een voorstel en aan de hand van uw op- en aanmerkingen ga ik het boek verder perfectioneren.

Na een laatste controle gaat het boek naar de drukker. En een kleine twee weken later kom ik vervolgens met de boeken naar u toe en heeft u uw verhaal in eigen handen!

p

Wat kost het?

Ik werk met drie pakketten waar u uit kunt kiezen: Kort verhaal, UItgebreid verhaal en Complete biografie. Bekijk voor meer informatie de sectie over prijzen. Zit er volgens u geen pakket bij dat aan uw wensen voldoet? Neem gerust contact met mij op. Ik maak graag een offerte op maat.

voorbeelden levensboek

 

In verband met de privacy zet ik eerder gemaakt werk niet online. Om u toch een idee te geven, vindt u hier geanonimiseerde voorbeelden van enkele van mijn klanten. Klik op de cover om door het boek te bladeren. Tijdens het kennismakingsgesprek neem ik uiteraard een paar ‘echte’ voorbeelden mee.

 

Een liefdevol portret van een vrijgevochten vrouw

‘Vanwege mijn jonge gezin was ik natuurlijk wel geschrokken van het feit dat ik ziek werd, maar ik heb het allemaal redelijk rustig opgepakt. (…) Volgens mij is het zo rond 1970 begonnen en heeft het een dikke tien jaar geduurd, sindsdien heb ik echter geen kanker meer gehad. De dokter bij wie ik onder controle sta, zei altijd prompt als ik bij hem binnenkwam: “Daar hebben we ons wondertje.”‘

hardwerkend echtpaar en hun 25-jarig bouwbedrijf

‘Ik zie kansen en die moet ik grijpen. Dat heb ik mijn hele leven al gehad. Ik ben altijd met mijn werk bezig: hoe kan het sneller, beter en makkelijker? Vanaf het moment dat ik met iemand aan tafel zit, een project aanneem en de tekeningen zie, ben ik in mijn eigen wereld al aan het uitbeelden hoe ik dit straks ga aanpakken.’
De ondernemer

‘Je hebt wel de verantwoordelijkheid voor iedereen. Het is alsof het je eigen ‘kinderen’ zijn (…), een stukje plichtsbesef.’
De manager

twee broers met hun eigen kijk op hun vader

‘Het was juist een man die het leven als een gezellige avond in de kroeg zag, maar op een gegeven moment doorkreeg dat de laatste ronde was aangebroken en wist dat hij daarna, zoals hij altijd deed, alleen naar huis moest fietsen. Maar nu om voorgoed in de nacht te verdwijnen.’

50-jarighuwelijkspaar blikt terug op hun leven

‘ “Het was midden in de winternacht, het was heel koud en heel stil…” Zo begint een boek dat mij in mijn hele jonge jeugd altijd is bijgebleven. Ik weet niet meer hoe het heet, maar het ging over een hondje dat ’s nachts verdwaalde in het bos en ach… Het was heel spannend.’
Vrouw

‘Ik zou tegen mijn (klein)kinderen willen zeggen: Pas goed op je broertjes en zusjes.  Dat geldt voor de rest van je leven. Altijd. Je hoeft niet alles van elkaar te weten of voor elkaar te doen, maar let op elkaar. Dat heb ik ook altijd gedaan.’
Man

Prijzen

drie pakketten

Ik werk met drie pakketten waar u uit kunt kiezen. Zit er volgens u geen pakket bij dat aan uw wensen voldoet? Neem gerust contact met mij op, ik maak graag een offerte op maat. Voor elk pakket gelden wel de volgende aspecten:

Onbeperkt aantal pagina’s en kleurenfoto’s

Eén exemplaar van het boek is bij de prijs inbegrepen

Elk boek heeft een hardcoverkaft, hij blijft dus jarenlang mooi

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW (21%)